Οι εύφορες κοιλάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας φιλοξενούν μερικούς από τα καλύτερους αμπελώνες της χώρας. Για πάνω από 150 χρόνια, τέσσερις γενιές της οικογένειας Γκίκα δημιουργούν εξαίρετες ποικιλίες κρασιών από αυτή την ευλογημένη περιοχή. 

19ος Αιώνας

Η ενασχόληση της οικογένειας με την οινοποιεία ξεκίνησε το 1875, την εποχή που οι αμπελώνες άνηκαν στις οικογένειες μεγαλοκτηματιών Σκουζέ και Καμπά, όταν τα παιδιά του προ-προπάππου Γκίκα εργάζονταν σε αυτούς ως επιστάτες και αμπελουργοί. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης αγάπης για την οινοποιεία, καθώς τα παιδιά εξελίχθηκαν σε ειδικούς του κλάδου.

20ος Αιώνας

Όταν οι ιδιοκτήτες της γης αποφασίσανε να την πουλήσουν στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένεια Γκίκα επένδυσε στους αμπελώνες που είχε μάθει να αγαπά και να φροντίζει. Η παράδοση της αμπελουργίας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα περνώντας τα μυστικά της από γενιά σε γενιά. Καθώς η πόλη της Αθήνας επεκτεινόταν και μαζί της και ο κλάδος της οινοποιείας στις τριγύρω περιοχές, η οικογένεια Γκίκα μετέφερε τους αμπελώνες της από την Αττική πεδιάδα των Σπάτων, στα εύφορα εδάφη της Βοιωτίας. 

Σήμερα

Σήμερα οι βραβευμένοι αμπελώνες της οικογένειας βρίσκονται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα – ένα μέρος αρχαίας λατρείας του Διονύσου, θεού του οίνου κατά τη μυθολογία – σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην αμπελοκαλλιέργεια σε μία περιοχή που θεωρείται κορυφαία στην Ελλάδα στην οινοπαραγωγή.