Ανδρέας Γκίκας - Οινοπαραγωγός

Μεγαλώνοντας μέσα σε ένα περιβάλλον οινοποιείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας του Οινοποιείου Γκίκα. Τελειώνοντας το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο νεαρός Ανδρέας Γκίκας αδημονούσε να ερευνήσει τις ιδιότητες του οίνου καθώς και τις πολυπλοκότητες της οινοποιίας. Απέκτησε δίπλωμα οινολόγου από το Υπουργείο Γεωργίας, μετά από εξετάσεις και άνοιξε το οινολογικό του εργαστήριο το 1983. Έκτοτε, και για τα επόμενα 30 χρόνια, συνεργάστηκε με πλήθος ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας τις συμβουλές του και την εμπειρία του. Η σημαντική του ειδίκευση στο κρασί τον ώθησε να ασχοληθεί με τα οικογενειακά αμπέλια, ιδρύοντας το οινοποιείο στα Σπάτα, λίγο έξω από την Αθήνα.

Βασιλική Γκίκα – Υπεύθυνη Παραγωγής

Το 2000 η μεγαλύτερη κόρη του οινοπαραγωγού ολοκλήρωσε τις οινολογικές σπουδές της στη Bordeaux και την Toulouse και συνέχισε δουλεύοντας για ένα έτος στο Πανεπιστήμιο του Κρασιού της Suze la Rousse, στην καρδιά των γνωστών γαλλικών αμπελώνων της κοιλάδας του Rhône. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην μεταφορά των αμπελώνων στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, στην Κεντρική Ελλάδα. Ταυτόχρονα απασχολούνταν και στο ερευνητικό εργαστήριο και οινοποιείο του Γκίκα, αυξάνοντας την εμπειρίας της μα και συμβάλλοντας με την πολύτιμη γνώση της στα περί οίνου.